Jämtlands län

Nya besparingar inom landstinget

Det krävs ytterligare sparåtgärder för att landstinget ska klara sitt resultatktav för 2010. 20 miljoner ska sparas fram till årsskiftet.

Landstinget har nu presenterar sitt delårsbokslut för årets åtta första månader. Trots hårda besparingsåtgärder har man inte nått upp till de krav som satts.

Landstinget redovisar en prognos på ett överskott på 71 miljoner kronor för 2010. Men resultatkravet är 91 miljoner, och därmed saknas 20 miljoner kronor som måste sparas in fram till årsskiftet..

Landstingsdirektören har nu fått i uppdrag att genomföra ytterligare åtgärder, det beslutade landstingstyrelsen i dag.

- Ekonomin går åt rätt håll, men fortsatta insatser behövs innan den är långsiktigt hållbar. Vi måste genomföra våra beslutade bortprioriteringar och fortsätta se över arbetssätten, skriver Robert Uitto, landstingsstyrelsens ordförande (S), i ett pressmeddelande.

Landstinger har ett underskott från 2008 och 2009 som måste återställas, det är på 100 miljoner kronor.

– Överallt i alla verksamheter pågår ett hårt arbete för att nå resultatet för helåret. Vi kan inte slappna av och det kan bli frågan om ytterligare personalnedskärningar. Hittills har vi minskat med 40 årsanställda. Målet för hela året är att minska organisationen med 90 och kanske måste det bli ännu fler, skriver Karin Strandberg Nöjd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".