Anette Norberg är en av dem som skriver under debattartikeln i DN. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Sverige/ Jämtlands län

Olympier kräver mer pengar

Nio svenska idrottsstjärnor kräver att det ska satsar mer på elitidrotten i Sverige, och de begär nu att regeringen ger mer pengar till Sveriges olympiska kommittés elitsatsning.

Det är i ett debattinlägg i Dagens Nyheter som Jonas Edman, skytte, Therese Alshammar, simning, Ara Abrahamian, brottning, Carolina Klüft, friidrott, Anders Gustafsson, kanot, Lassi Karonen, rodd, , curling, Björn Lind, skidor och Danijela Rundqvist, ishockey, kräver mer pengar till svensk elitidrott.

"Vi vet att det behövs öronmärkta pengar och en tuff prioritering om fler ska få chansen att nå de olympiska prispallarna. Annars är risken att de pengar som finns sprids ut", skriver olympierna.

Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth är enligt en skriftlig kommentar förvånad över idrottarnas krav. Hon framhåller att "svensk idrott fått hela 1,5 miljarder kronor mer under denna mandatperiod än under föregående".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".