Östersund

Lämnar förtroendeuppdrag efter uppmärksammad knivincident

Den politiker i länet som misstänks för brott mot knivlagen avsäger sig alla förtroendeuppdrag och sitt uppdrag som nämndeman i den domstol han sitter i.

En politiker i länet polisanmäldes förra helgen för att ha hotat tre killar med kniv inne på Statoil vid Krondikesvägen. Anmälan om det olaga hotet drogs tillbaka och politikern är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

På torsdageftermiddagen hade företrädare för partiets styrelse möte med politikern och de kom överrens om att mannen ska säga upp alla sina förtroende uppdrag och det gjorde han också omedelbart redan igår.

– Han har fått förtroendet av partiet att ha ett antal uppdrag men vi inom partiet anser nu att han förbrukat det förtroende genom att agera på det här viset, säger partiets ordförande.

Politikern är fortsatt medlem i partiet.

Oavsett vad han misstänks för eller eventuellt blir dömd för så står partiet fast vid sitt beslut att han inte längre ska ha kvar sina uppdrag.

Partiet har nu erbjudit politikern det stöd han kan behöva för att komma tillbaka till politiken.

Och enligt partiets ordförande kommer politikern också att avsäga sig sitt uppdrag som nämndeman i den domstol han jobbar för.