Uppseendeväckande och roliga upplevelser utlovar Anders Rasmusson under Konstens vecka. Foto:Agneta Nilsson
Jämtlands län

Konstens vecka i länet

För fjärde året i rad firas nu Konstens vecka runt om i länet. Det blir allt från öppna gallerier, konst-gå-bingo, installationer, föreläsningar och happenings.

Anders Rasmusson, distriktsordförande för Jämtland/Härjedalens konstföreningar, tycker att konstveckan behövs:

– Det är en manifestation till förmån för konsten, så att man ska uppmärksamma konsten som företeelse, säger Anders Rasmusson.

– Vi försöker också föra ut konsten på gator och torg genom att göra installationer. Vi har konst i skyltfönster och vi har tillfälliga installationer lite varstans, ofta både uppseendeväckande och roliga, fortsätter han.

De estetiska programmen både på Palmcrantzskolan och Vittragymnasiet medverkar också i år, så att det blir en ungdomlig touch på det hela, berättar Anders Rasmusson, som gärna talar sig varm om konsten och konstveckan. Men när han får frågan om vad konst egentligen är, så svarar han så här:

– Ja, det är svårt att säga. Det är ju nästan allting som berör dig på något sätt. Det som får dig att stanna till och titta och undra vad meningen kan vara med just den här konsten. Man vill gärna att det ska vara en skönhetsupplevelse också, men konst är inte alltid vacker. Den kan vara innehållsrik mera än den är vacker. Man vill säga något med konsten.

Det där tycker jag var en svår fråga, avslutar Anders Rasmusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".