Östersund

Besviken rektor och en ångerfull ordförande

Skallskador, revbensfrakturer och en bruten handled. Fyra ungdomar fick föras till sjukhus efter en urartad fotbollsmatch mellan två gymnasieföreningar i fredags.

En fotbollsmatch mellan två gymnasieföreningar i Östersund urartade i fredags och slutade med skallskador, revbensfrakturer och en bruten handled för fyra ungdomar som fick föras till akuten. En av de svårast skadade hade frakturer på käkbenet, okbenet samt hjärnskakning.

Matchen är en årlig tillställning och en match där det brukar vara hårda tag. Men i år spårade det ur riktigt rejält. P 4 Jämtland har varit i kontakt med flera föräldrar, en pappa säger att det skulle klassas som grov misshandel om det skett under andra omständigheter. Familjen ska göra en polisanmälan och sonen ska sluta med föreningsverksamheten.

Kristian Fahlen och Julia Fredriksson var där och tittade på matchen och berättar hur det såg ur när matchen urartade.

– En kille for i backen och bara blev liggandes. De bar av honom från planen och körde honom till akuten, berättar Kristian Fahlen.

– Jag såg när en kille kom in på planen och skulle springa bort dit bollen var, då kom en kille från det andra laget och bara slår honom, rakt på käften bara utan vidare, berättar Julia Fredriksson.

Jan Johansson, rektor för Jämtlands gymnasium, berättar att det i våras skrevs ett avtal mellan Gymnasieföreningarna och Jämtlands gymnasieförbund, och han är mycket besviken över vad som hände i fredags.

– Bland det som gymnasieföreningarna har skrivit under på är att de ska iaktta skolans värdegrund, och i skolans värdegrund ingår inte att misshandla varandra, säger Jan Johansson och fortsätter.

– Jag ser allvarligt på det som har hänt och jag måste ta upp en diskussion om hur vi ska se på ett fortsatt avtal med gymnasieföreningarna. Hittills tycker jag att det har varit väldigt positivt, att dialogen har varit bra med ett förtroendefullt samarbete. Jag beklagar djupt om det blir så att vi tvingas avbryta samarbetet på grund av den här matchen, säger rektor Jan Johansson.