Östersund

Rektor kräver garantier efter urartad fotbollsmatch

Efter fredagens våldsamma fotbollmatch mellan två gymnasieföreningar kräver nu skolans rektorn garantier för att något liknande aldrig händer igen. I dag har han hållit ett möte med alla föreningar.

Gymnasieförbundet har under tisdagseftermiddagen haft ett möte med alla 10 gymnasieföreningar som finns på Wargentinskolan i Östersund, med anledning av den fotbollsmatch som urartade med slagsmål i fredags. Fyra ungdomar fick då föras till akuten med skallskador och frakturer och föräldrar har polisanmält händelsen.

Rektorn för Jämtlands gymnasium vill nu ha garantier för att det inte händer igen.

- Vi skrev ett avtal i våras och om föreningarna vill hålla fast vid det så vill jag veta hur och på vilket sätt de kan garantera att detta inte upprepar sig, säger Jan Johansson, rektor för Jämtlands gymnasium,

I avtalet mellan Gymnasieföreningarna och Jämtlands gymnasieförbund står det att föreningarna ska iaktta skolans värdegrund, där står bland annat tydligt och klart att all typ av övergrepp är oacceptabelt.

Om föreningarna inte vill stå fast vid avtalet får de inte fortsatt tillgång till skolans lokaler, datasystem och annat stöd från skolan, enligt rektor Jan Johansson.

- Då är de tillbaka på noll och föreningarna kommer att bedriva någon form av underground verksamhet igen, som det var tidigare, säger Jan Johansson.

Avtalet kom till bland annat för att föreningarna själva ville driva sin verksamhet under ordnade former.