Ett lägenhetshus på Brunflovägen eldhärjades på tisdagskvällen. Foto: Emelie Andersson/SR
Östersund

En skadad i lägenhetsbrand

Ett flerfamiljshus i Östersund eldhärjades i en brand som upptäcktes vid 18-tiden på tisdagkvällen.

Larmet om branden på Brunflovägen i Östersund kom klockan 18.06 och räddningstjänst från Östersund, Brunflo och Krokom kallades till platsen. Branden startade i en lägenhet på nedre plan, i ett hyreshus med fyra lägenheter. Det brann kraftigt, men vid 19-tiden på kvällen var branden under kontroll.

Rökdykare skickades snabbt in för att undersöka så att ingen fanns kvar i huset, men alla hade kunnat ta sig ut ur huset på egen hand, enligt inre befäl vid räddningstjänsten.
Fyra personer fick evakueras från sina hem. En person fick föras till sjukhus med rökskador. Vi har inga aktuella uppgifter om tillståndet för den person som fördes till sjukhus.

Lägenheten är kraftigt brandskadad, och de övriga lägenheterna i huset är rök- och vattenskadade. Hur omfattande de materiella skadorna blev på huset är oklart.
Enligt polisen talar mycket för att branden orsakats av så kallad torrkokning, överhettning på en spis. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".