Ytterån

Fotgängare dog på E14

En fotgängare dog i går kväll efter att ha blivit påkörd av en bil i Ytterån. Mannen blev påkörd av en bil som var på väg mot Östersund på E14. Polisen utreder nu om bilföraren gjort sig skyldig till vållande till annans död.

--Föraren hann inte bromsa när mannen kom ut på vägen. Mannen var inledningsvis vid medvetande men avled av sina skador strax efter ankomst till Östersunds sjukhus. Mannen var i 75-årsåldern och hemmahörande i Ytterån, säger Henrik Hansson, på polisen i länet.

Olyckan hände strax efter klockan sju i går kväll. Det var då mörkt men det fanns gatljus på platsen. Det var torrt väglag och olycksplatsen är en raksträcka med god sikt. Det är inget övergångsställe på platsen där olyckan skedde.

– Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning och den kommande utredningen får visa om det har begåtts något brott i samband med olyckan, säger Henrik Hansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".