1 av 2
ÖDFF får inte möta Piteå nästa säsong. Piteå avancerar till allsvenskan och ÖDFF flyttas ned till tvåan. Foto: Pelle Zackrisson
2 av 2
Kenth Persson tränare i Östersunds DFF. Foto: Lars Sandberg
Fotboll

ÖDFF åker ur Norrettan

Östersunds DFF åker ur Norrettan. Det stod klart efter gårdagens förlust mot Danmarks IF med 3- 0. Redan i första spelminuten gjorde Danmark 1- 0 och luften gick ur det jämtländska laget.

Östersunds DFF var tvingade att ta poäng i matchen mot Danmarks IF på söndagen för att hänga kvar i norrettan. Men redan i första spelminuten gjorde Caroline Lundberg mål för Danmark och äventyret i ettan var över för den här gång för ÖDFF.

I 57:e minuten gjorde Lundberg 2- 0 för Danmarks IF och ÖDFF fick aldrig några heta målchanser. I 87:e spelminuten punkterade Jenny Jansson matchen när hon sköt in bollen i öppet mål. 3-0 till Danmarks IF och Östersunds DFF blir nu nedflyttade till division 2 nästa säsong.
ÖDFF:s tränare Kenth Persson var sammanbiten, självkritisk och ledsen efter förlusten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".