Jämtlands län

Han föreslås bli nytt oppositionsråd

Moderaten Christer Siwertsson föreslås bli nytt oppositionsråd inom landstinget i Jämtlands län, det blev klart i helgen efter att Allianspartierna avslutat sina diskussioner.

Centerpartiets Marianne Larm-Svensson har tidigare haft posten som oppositionsråd, men i höstens val blev moderaterna det större partiet.

Efter diskussioner mellan Allianspartierna har man i helgen kommit fram till att föreslå Siwertsson som nytt oppositionsråd, och valet sker vid landstingsfullmäktiges sammanträde i mitten av december.

Marianne Larm-Svensson sitter kvar som oppositionsråd året ut och övergår sedan till att vara gruppledare för Centerpartiet i landstinget.

- Sjävklart känns det tråkigt att inte få fortsätta, men det här ingår i de demokratiska spelreglerna. Moderaterna och Folkpartiet har fler röster än Centerpartiet, så enkelt är det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".