Östersund

14-årig flicka ofredades av man

En 14-årig flicka ska under tisdagförmiddagen ha blivit ofredad av en man i Östersund, när hon cyklande var på väg till skolan. Det hela utspelade sig längs Krondikesvägen.

Mannen ska ha hoppat fram och försökt dra av flickan från cykeln och han ska ha skrikit på henne.

Hon kände sig rädd och hotad och berättade om händelsen när hon kom fram till skolan. En lärare ringde och polisanmälde händelsen och polisen var under förmiddagen ute och sökte efter mannen, med flera patruller. Sökandet var vid lunchtid på tisdagen fortfarande utan resultat och polisen hade då dragit ner på intensiteten i spaningarna.

– Det är oklart vad som kan ha varit motivet, men det verkar röra sig om en person som av någon anledning är förvirrad, säger Bengt Stadin, länsvakthavande polisbefäl.

Flickan har inte kunnat säga något om mannens ålder, men bedömer hans längd till runt 170 centimeter och han ska ha varit klädd i en beige läderjacka, enligt Bengt Stadin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".