Isak Starlander, målvakt i IFK Östersund. Foto:Alee Farrohi
ÖSTERSUND

Jämte uttagen till fotbolls-EM

Isak Starlander, IFK Östersund, är den enda jämtlänning som är uttagen till P16 landslagets EM-kvalmatch i i fotboll Georgien. Han berättar om hur det kändes att ta på sig landslagströjan för första gången.

Isak Starlander är IFK Östersunds 16-årige målvakt och den enda jämtlänning som är uttagen till EM kvalmatch i Georgien tillsammans med P16 landslaget i fotboll. Isak som gjorde debut för landslaget redan för ett år sen ska mellan 15-24 Oktober avverka tre matcher.

Matcherna som väntar är mot England, Polen och Georgien och det är England som väntar i första mötet.

Trots att England är favoriter tror Isak att det kommer att bli en jämn match.

- Vi ska se till att sätta dit dem. Jag tror att allt handlar om inställning, sen får de vara så bra dem vill, berättar Isak.

Isak vet inte vilken i match han får starta, men räknar med att få stå minst en match. Sedan är det tränarna som får avgöra vilken målvakt som är mest lämpad till den tredje matchen.

Efter turneringen i Georgien väntar ett läger till med landslaget redan i december. Isak som beskriver sig själv mer som målinriktad än tävlingsinriktad är hoppfull inför framtiden.

- Så småningom hoppas jag på U21 landslaget, ännu längre fram kanske A-landslaget. Det är dit jag ska, säger Isak Starlander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".