Foto: Ann-Louise Rönestål Ek/SR
Sveg

Kvinna hotade kommunanställda

Polisens förundersökningsledare om hotelserna
1:13 min

Ännu en gång har personal som arbetar vid kommunkontoret i Sveg hotats till livet. Vid lunchtid på onsdagen slog kommunens säkerhetsansvarige larm efter att en kvinna uttalat flera hotelser mot anställda på kommunhuset.

– Hotet som då kom via telefon var att det skulle smälla och så vidare. Tjänstemannen vart ju rädd och kontaktade polisen efter det här samtalet, berättarEva Posner Storm är förundersökningsledare vid polisen.

”Det kommer att smälla”
Det var på onsdags förmiddags som kvinnan ringde till en tjänsteman på socialtjänsten och sa att något skulle hända, och att det skulle smälla.

Det här är andra gången på mindre än ett år som anställda på kommunhuset blir hotade. I januari i år körde en person en bil fylld med gasoltuber mot kommunhuset. Den gången stoppades dådet under dramatiska former av polisen som hade satt kommunhuset under bevakning.

Samma kvinna som framförde bombhot misstänks
Det hot som framfördes under onsdagen var riktat till de som arbetar inom socialtjänsten och polisen har redan under eftermiddagen hållit förhör med en kvinna som är misstänkt för brottet:

Hur allvarligt ser ni på det här hotet?

– Det får vi avgöra när vi har hört vad hon säger själv, säger Eva Posner Storm.

Har dagens hot något samband med bombhotet som tidigare har riktats mot medborgarhuset?

– Ja det har det.

Är det samma kvinna?

– Ja, enligt uppgift ska det vara så.

Efter förra bombhotet i januari förbättrade kommunen sin säkerhet. Tomas Skog som är informationsansvarig på Härjedalens kommun anser att säkerheten för de som arbetar på kommunhuset nu är tillräckligt hög.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".