Priskrig på krogarna kan leda till svarta pengar

Starköl med mat 39 kronor, a la carte för halva priset, dessutom kommer du in gratis. Det är några av de erbjudande som finns i Östersund efter att ett mindre priskrig brutit ut bland krogarna.

Karin Bertils vid Hotell och restaurangfacket tycker att det är konstigt att krogarna har råd att sänka priserna så pass mycket.

- Det borde finnas ett bra utrymme för att höja lönerna eftersom de har råd att sänka priserna så pass mycket. Och i förlängningen kan det ju innebära att det leder till en svart marknad, säger Karin Bertils. 

En krögare i Östersund som vi talat med vill vara anonym men säger att han ser priskrig som mer eller mindre oseriösa.

- Att sälja till extremt låga priser går inte att leva på i längden och då gläds ju bara kunden kortvarigt. Det här drabbar de som inte är med i kriget och jag vet att flera krögare i Ösd har det kämpigt just nu och att det kommer att ta flera år att reparera ekonomierna efter ett sånt här priskrig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista