Nya grepp halverar priser på Åre-resor

Flygpriserna till Åre kommer att halveras och tågpriserna likaså.

Skistar som äger skidanläggningarna i Åreområdet har i samarbete med övriga turistnäringen lyckats pressa priserna rejält, tack vare ovanliga metoder.

- Vi har gått in gemensamt näringen och så hyr vi helt enkelt hela plan. Därigenom tar vi affärsrisken själva, säger Per Wester som är destinationschef på Skistar Åre, till Radio Jämtland.

Åre har länge haft stämpeln att vara ett dyrt alternativ för skidåkningssugna - och det till stor del med rätta. Snittpriset för dom flygresor som Skistar sålt åt SAS har legat på drygt 2000 kronor, nu kommer det att halveras.

Tågresorna har också varit saftiga 1500 kronor i snitt tur och retur Åre. Nu kommer det i vissa falla att sjunka till en tredjedel.

Förutom skidturisterna själva, gnuggar förstås Skistar och den övriga turistnäringen i området händerna. De senaste veckorna har Åre halkat efter i kampen om turisterna, men nu finns möjligheten att ta tillbaka förlorad mark, tror Per Wester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista