Trots klent väljarintresse - socialdemokraterna nobbar att debattera

Socialdemokraterna i länet vill inte ställa upp i några partidebatter inför valet till Europaparlamentet.

Detta trots att politikerna betonar vikten av att medborgarna sätter sig in i valfrågorna och röstar i valet.

Socialdemokraterna bedömer helt enkelt att det inte är någon idé att ställa upp i lokala debatter med andra politiska partier, eftersom det ändå inte kommer någon publik.

Om de ändå skulle ställa upp i någon debatt skulle det vara mot Moderaterna, säger socialdemokraternas ombudsman Ann-Marie Johansson till radio Jämtland.

- Moderaterna har utmanat socialdemokraterna på central nivå och socialdemokraterna har sagt att vi ställer upp och debatterar. Då kan inte vi ensidigt härifrån partidistriktet i Jämtland säga att vi vägrar att debattera mot moderaterna.

Men att bara debattera med ett enda parti inför ett val är ett demokratiproblem, menar Kerstin Weimer som är distriktsordförande i Folkpartiet i länet.

- Det här ger ju en signal till medborgarna om att bara tänka i svart och vitt. Då underskattar man människors förmåga till att tänka mer nyanserat.

- Jag tycker att socialdemokraterna inte axlar rollen som ett regeringsparti med ansvar för den demokratiska processen i Sverige, säger Kerstin Weimer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista