Angelica Bergstrand är en av många elever som är bekymrade över förslaget. Foto: Alee Farrohi
Fotboll

Förslag om fotbollsgymnasier oroar

Elever är oroade över förslaget
1:35 min

Elever som går på John Bauers friskola i Östersund är besvikna och oroliga efter beskedet att Jämtland-Härjedalens Fotbollsförbund beslutat att rekommendera den kommunala skolan Jämtlands Gymnasium till att få vara ensam certifierad utbildare i fotboll i länet.

Skolverkets förändring av gymnasieskolor gäller även skolor som erbjuder elitutbildningar i fotboll. Med skolverkets nya regler får det bara finnas ett certifierad fotbollsgymnasium i Östersund och då tycker Jämtland Härjedalen Fotbollsförbund att det inte ska vara John Bauer, utan den kommunala skolan som finns på Wargen och Palmcrantz. Att vara certifierad betyder att man får lära ut en viss kurs, och det kan nu bli svårare för John Bauer.

Oro bland John Bauerelever
Detta har skapat oro och besvikelse på John Bauers Friskola för de elever som går på fotbollsutbildningen där.

Angelica Bergstrand som går sitt sista år på John Bauer tycker att skolan har blivit orättvist behandlade.

- Jag tycker det är jättedåligt. Jag har gått här på John Bauer i tre år, det är bra tränare, bra förutsättningar och man får möjligheten att utvecklas.

Skolverket har ännu inte fattat sitt beslut om vilken skola som ska få certifieringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".