Östersund

Magsjukan orosmoment för skidskyttar

1:28 min

Magsjukan är ett orosmoment även för det jättestora världscuparrangemanget i skidskytte i Östersund nu i veckan. Flera svenska skidskyttar har också senaste tiden varit drabbade av magåkommor. Världscuparrangörerna har tillsatt en särskild krisgrupp för att hantera alla praktiska problem med det här.

– Vi har sammankallat en krisgrupp som vi gör när det inträffar såna här saker och så kallar vi in expertis från fall till fall, berättar Patrik Jemteborn som är presschef på Skidskytte.

Någon riktig oro känner inte arrangörerna därför att många av de utomnordiska länderna är vana att konsumera vatten från flaskor och även så under tävlingshalvåret. Men det finns planer på att ta vatten ifrån friska vattentäckter utanför Östersundskommun berättar Patrik Jemteborn.

Skidskyttar drabbade
Många i det svenska damlandslaget har också varit drabbade av magåkommor och Helena Ekholm var av dem som drabbats.

– Först fick jag ont i magen, sen blev jag illamående, fick feber och tillbringade hela natten på toaletten, berättar hon för P 4 Jämtland.

Men tillägger att hon inte tror att det har påverkat hennes chanser i de kommande tävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista