Får hjälp att undersöka diselutsläppet

Nu ser det ut som östersundsbon Lena Eriksson får hjälp med sin dieselstinkande tomt vid Ångermanälven, där hon har köpt ett fritidshus.

Tidigare har hon försökt polisanmäla, men det hjälpte inte - förundersökningen las ner.

Men nu lovar miljöchefen i Härnösand Lars Edberg att man ska undersöka marken, för att se vem det är som har ansvaret för dieseln och stanken.

- Kommunen kan göra en undersökning och om vi anser att det här är en ollägenhet för människor kräva att fastighetsägaren sanerar marken, säger Lars Edberg.

Genom undersökningen hoppas miljökontoret kunna bedöma när dieseln hamnade i marken och sen kräva av den som då ägde fastigheten att han eller hon sanerar om det behövs. Och Lena Eriksson som äger fastigheten i dag är mycket nöjd över att kommunen griper in.

- Det här känns fantastiskt bra, att det äntligen händer nånting, jag tror inte heller att det kommer att bli jag som blir tvungen att sanera eftersom man kommer att göra en sannolikhetsbedömning att det inte är jag som har hällt dit diseln, så det är knappast troligt att det här kommer att drabba mej, säger fastighetsägaren Lena Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".