Östersund

Fortsatta världscuptävlingar i fara

IBU: ”Media behöver mer plats”
2:03 min

Nu ifrågasätts om Östersund är lämplig värdort för framtida internationella topptävlingar i skidskytte. Internationella Skidskytteförbundet tycker att Östersund måste förbättra området runt stadion för att få fortsätta arrangera världscupspremiären.

Framför allt är det utrymmen för tevesändningar som behöver byggas ut säger IBU:s, Internationella Skidskytteförbundets, generalsekreterare Nicole Resch.

Nicole Resch säger att Östersund måste jämföra sig med andra världscuper och se till att framför allt TV får plats. Östersund har redan fått i uppdrag att arrangera världscupspremiären i skidskytte i först och främst tre år till, men naturligtvis vill man fortsätta med det även efter 2013, och organisationskommittén är medvetna om att det är trångt på skidstadion, säger Patrik Jemteborn på skidskytteorganisationen i Östersund.

– Evenemanget har växt ur den kostym som det var skissat för i början av 2000-talet, säger Patrik Jemteborn som arbetar för skidskytteorganisatörerna i Östersund.

Östersunds kommun har investerat en hel del på skidstadion den senaste tiden och nästa höst ska en långsiktig plan för hur skidstadion ska utvecklas vara klar, säger Liselotte Johansson på kommunens fritidsförvaltning.

– Det är ju för att se vad vi ska satsa på i framtiden helt enkelt, säger Liselotte Johansson.

För kommunen vill gärna fortsätta arrangera världscuptävlingar i skidskytte och kanske även i längdåkning. Men även om Internationella skidskytteförbundet berömmer Östersund för många saker, så är det många andra orter som är beredda att ta över världscuptävlingarna om de utbyggnader som behövs inte görs i Östersund, säger Nicole Resch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".