Martin Zetterström, chef Storsjöbadet, står med ett tomt badhus. Foto Marcus Frånberg/ P4 Jämtland
Östersund

Ekonomiskt förlust när vattnet skrämmer

Bekymrat Storsjöbad: ”Vi hoppas att folk ska börja komma tillbaka snart”
1:35 min

Det börjar bli kännbart rent ekonomiskt för en del företag i Östersunds kommun på grund av det parasitsmittade vattnet. Fortsätter problemet kan det bli ett rejält ekonomiskt tapp för till exempel Storsjöbadet.

På onsdag förmiddag var det inte en enda badgäst på Storsjöbadet i Östersund. Det spegelblanka vattnet kan vara väl så inbjudande men eventuellt förorenat och det skrämmer gästerna. Vid entrén rekomenderar man på ett anslag att inte bada om man är orolig. Om inte - bada! Platschefen Martin Zetterström säger att man följer kommunens riktlinjer, men att han själv inte tvekar på att ta ett dopp.

– Vattnet renas i tre olika steg, alltså mer än vad kranvattnet renas, men vi tar inga risker och vi väntar nu på att det ska tas prover ur badvattnet.

Östersunds kommuns skolor har gemensamt ställt in alla badhusbesök tills vidare. Så är man inte orolig för parasiterna så går det att simma lungt men framför allt själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".