Drygt 2000 personer kom till skidskyttetävlingarna i Östersund den första tävlingsdagen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Skidskytte

Svårt att uppnå publikmål

1:22 min

De som arrangerar skidskyttevärldscupen i Östersund vill att betydligt fler ska komma och se tävlingarna på plats i Östersund. En som är här för andra gången och kommer att komma tillbaka är Olga Dementseva från Ryssland.

– Det är så trevligt här och det firas så bra, så jag kommer definitivt tillbaka nästa år, säger Olga Dementseva från Ryssland.

Men det krävs att fler kommer tillbaka. I fjol kom sammanlagt 20 000 besökare till världscupen under alla tävlingsdagarna, men den siffran vill arrangörerna ska bli betydligt högre i år, och under de två kommande åren då det redan är bestämt att Östersund ska arrangera världscuppremiären, det säger Patrik Jemteborn i arrangörsstaben.

– Vi har ju ett mål att 40 000 ska komma 2013, och nu ligger vi på hälften. Får vi 25 000 i år är jag nöjd, säger Patrik Jemteborn.

I går startade tävlingarna strax efter klockan fyra på eftermiddagen och då kom det knappt 2200 personer och Patrik Jemteborn tror att det skulle vara lättare att få folk till tävlingarna om de var på kvällen.

– Det klart att det är lättare att få hit folk när det inte är arbetstid. Jag skulle gärna se att vi fick köra tävlingarna med start klockan 19.

Men det finns även andra saker att förbättra. Carina Flod och Anders Mårtensson som såg tävlingarna i går har flera förslag.

– Det skulle gärna finnas någon trubadur eller något i ett tält här nere, föreslår Carina Flod.

– Transporterna till Östersund behöver bli bättre och det måste finnas fler hotellrum, säger Anders Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista