Ungdomar inför rätta i grovt narkotikamål

Idag inleddes rättegången mot fyra ungdomar i tjugoårsåldern, åtalade för grovt narkotikabrott. Två av dem greps efter en biljakt förra året. De säger sig knappt minnas något av omständigheterna kring det misstänkta brottet.

Det var i av april som två av de åtalade greps vid en biljakt i Brunflo efter att narkotikapolisen spanat på de båda under en tid.

Men trots att brotten begåtts under slutet av förra året och början av det här, var minnet dåligt hos de åtalade. Något som åklagare Stig Andersson inte var förvånad över. De har mycket att vinna på att förtiga så mycket som möjligt, enligt Andersson.

Det är två ungdomar från Helsingborg och Malmö som sålt narkotikan till Östersundsungdomarna. Tre eller fyra kilo till ett värde av omkring 40 000 kronor. Förhandlingen handlade mycket om hur stora mängder partiet verkligen omfattade och om det var tretti eller förtitusen som man betalat för partiet.

Polisutredningen innehåller flera medgivanden och erkännanden och enligt åklagare Stig Andersson är de åtalade bundna vid brottet.

Dagens förhandling tillförde ingenting avgörande nytt i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".