Östersund

Fredagsbön fördömde terrordåd

Vid fredagsbönen i Östersunds moské i fredags var det självmordsbombningen i Stockholm för drygt en vecka sedan som stod i fokus.  Bönen var skarp i sin kritik mot terrorhandlingen.

Bönen handlade mycket om hur händelsen skadar muslimerna i Sverige och leder till att islamofobin ökar.

Hela fredagstalet den 17 decmber 2010:
”Dagens tal handlar om terror. Förts och främst tar Islamiska föreningen i Östersund avstånd från de avskybara bombningarna i Stockholm. Vi tar starkt avstånd från den fruktansvärda bombningen som skedde i Stockholm, lördag den 11:e december, vilket endast är handlingar som leder till destabilisering. Dådet är en chock för oss alla, och drabbar vår gemensamma fred och trygghet.

Sverige är ett land som öppnade sina dörrar för oss och tog hand om oss. Sverige gav oss utbildning, vård, trygghet och frihet. Är det så man tackar? Tackar man igenom att döda och hata. Nej, tusen gånger nej. Detta är inte Islamiskt sätt att tacka.

Det finns en och halv miljard muslimer i världen, bland dem har ett fåtal muslimer använt sig av namnet islam och tolkar koran som de vill, för att utöva våld mot oskyldiga människor. Den som kallas Timour läser verser från koran för att kunna rättfärdiga sitt brott som han begick förra helgen. Vilket uppenbarligen är det värsta man kan göra som muslim. Den terrorhandlingen som han begick har inget med Islam att göra. För att i Koran står det klart och tydligt att självmord är förbjudet och att döda oskyldiga människor i Guds namn är ännu värre, Koranen, kapitel (AN -NISA)

Dessa brott skadar muslimerna mycket och leder endast till att islamofobin ökar. Vi ska inte förstöra för att Gud uppmanar oss att inte störa och sprid inte sedefördärv på jorden. Detta för ert väl, om ni är troende.

Den här människan har begått ett brott som igen av oss muslimer här i Östersund, i Sverige och i resten av världen står för. Islam står för fred och inte för terrorism. Gud säger i koranen (om någon dödar en människa, skall det anses som on han har dödat hela människosläktet).

Detta visar att han inte var påläst.

Oberoende av vem som står bakom denna handling så måste det betonas att blodutgjutelse och skrämsel av civila ska fördömas med starkaste ordalag. Med grund i islamiska läror, som förbjuder blodutgjutelse samt självmord i alla dess former, betonar vi att detta är onda handlingar som aldrig kan försvaras eller motiveras, samtidigt som detta är ett brott mot humanitära principer samt etiska förpliktelser.

Vi uppmanar alla att tillsammans reagera och handla inom lagens ramar, allt för att säkerställa fred och säkerhet för alla medborgare”.

Ordförande Tahar Karfallha