Friggaskolan i klockhuset
Östersund

Oro och besvikelse när Frigga säljs

1:39 min

I går blev det kännt att friskolan Frigga i Östersund köps upp av det stora skolföretaget Vittra. Nu är flera föräldrar besvikna på den bristande informationen och oroliga över framtiden.

I går blev det känt att friskolan Frigga i Östersund köps upp av skolföretaget Vittra. Vare sig lärare, föräldrar eller elever hade fått information om affären innan den var ett faktum.

– Jag är naturligtvis som alla andra väldigt överraskad och jag kan säga att jag är besviken. Det var inte det här vi valde, vi valde en liten skola där vi kände till ägarna som pedagogiska entusiaster. Plötsligt har vi barnen i en skola som drivs av helt andra bevekelsegrunder, en stor koncern som naturligtvis ytterst är ute efter att tjäna pengar, säger Peter Frendén som är förälder och har sina barn på skolan.

Av 28 lärare på Frigga och tio på Vittra i Östersund kommer ingen att sägas upp, lovade företrädare för de båda skolorna i går.

Vittra är ett av Sveriges största friskoleföretag med drygt 30 förskolor och grundskolor runt om i Sverige, även i Östersund.

Frigga startade 2000 och är en grundskola med 250 elever.

De två friskolorna i Östersund kommer inte att slås ihop, enligt vad som sades vid en presskonferens alldeles nyss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista