Östersund

Obehagskänslor efter våldtäktsförsök

1:42 min

Boende i Östersund känner sig otrygga efter våldtäktsförsöket igår kväll på en sextonårig flicka, vid en busshållplats i Torvalla centrum.

Elisabeth, som bor i Ängsmon står vid busshållplatsen där överfallet skedde:

– Jag tycker det är hemskt att inte ungdomarna kan vara ute på en kväll, utan kanske måste sitta inne, säger Elisabeth till P 4 Jämtland.

Hon känner sig själv lite rädd, eftersom hon ofta är ute och går på kvällen:

– Men då har jag alltid en hund med mig, men man är lite halvrädd i alla fall att gå ute.

Männen hade halsdukar över ansiktena
Det var vid busshållplatsen på Barkvägen vid Torvalla centrum, som en sextonårig flicka överfölls av tre maskerade män på onsdagskvällen. Männen hade dragit halsdukar över sina ansikten, och var i tjugo till tjugofemårsåldern. De ska ha dragit med sig flickan bakom busshållplatsen och där försökt våldföra sig på henne. De försvann sedan springande från platsen i riktning mot Splintvägen.

En annan boende i området tycker att det känns jättehemskt.

– Det är obehagligt, säger hon.

Kvinnan har en hund med sig, men känner sig ändå inte trygg:

– Nej det gör jag inte. Det är inte alltid jag har hunden med mig, och jag tycker inte alls att det är kul att vara ute när det är mörkt.

Enligt Eva-Lena Rimer, åklagare och förundersökningsledare i fallet, vill polisen att fler som har varit i Torvalla under den aktuella tiden ska höra av sig.

--Vi är väldigt angelägna att de som har varit i området hör av sig. Vi vet ju alltså inte vilka gärningsmännen är, och vill speciellt att den man med hund som flickan har sett i området ringer till polisen, uppger Eva-Lena Rimér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista