Stank stör de som bor och jobbar i Lungvik. Foto: Marcus Frånberg/SR.
Lungvik

Misstänkt oljestank kontrolleras

1:39 min

Stark och kväljande lukt av någon slags oljeblandning, det klagar många på i och kring Lungviks industriområde, strax väster om Östersund.

Lukten som under vissa tider sprider sig i och kring Lungvik har tidigare i veckan varit så stark att Östersunds kommun nu har fått in anmälningar av folk som störs.

Det finns flera företag i Lungviks industriområde som sysslar med oljor, både med nya och så kallade spilloljor. I det här fallet säger de som P4 Jämtland pratat med att det luktar någon slags uppvärmd olja. Att det skulle vara lukt från värmeverket avvisas då den lukten ska vara helt annorlunda.

Efter anmälningarna gör nu kommunen kontroller var stanken kan kommer ifrån men ännu vet man inte källan till problemet.

Miljöchefen vid Östersunds kommun, Jari Hiltula säger att det inte får lukta så att folk i området störs och hittar man varifrån odören kommer så ska det åtgärdas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista