Östersund

Fler överfallsvåldtäkter utreds

Det har tidigare inträffat överfallsvåldtäkter med flera gärningsmän i Östersund. Det är högintressanta uppgifter för polisens utredare i fallet med den 16-åriga flicka som överfölls i Torvalla i onsdags kväll.

En överfallsvåldtäkt med tre gärningsmän har hänt minst en gång tidigare i Östersund det senaste året. En natt i september ifjol blev en ung kvinna våldtagen av tre män på Frösön. Polisutredningen har ännu inte lett fram till något åtal. Polisen hittade aldrig några gärningsmän och utredningen lades ner 30 september men nu kan det bli aktuellt att titta närmare på det överfallet igen.

Kvinnan blev nedslagen bakifrån
I september ifjol blev alltså en 18-årig kvinna våldtagen av tre män på Frösön mellan klockan ett och tre på natten.

Männen var okända för henne och överfallet kom helt överraskande. Kvinnan hade precis passerat tre män när hon blev nedslagen bakifrån och våldtagen. Kvinnan blev omhändertagen på sjukhus och har vaga minnen från händelsen, berättar mamman.

Överfall i grannlän granskas också
Polisen tittar nu om det kan finnas något samband mellan överfallet i Torvalla i onsdagskväll och våldtäkten i september.

– Det är inte särskilt vanligt att tre gärningsmän agerar tillsammans, nu tittar vi på vilka överfall som har skett med flera gärningsmän det senaste året eller ännu längre tillbaka i tiden, säger Cecilia Modin, polisinspektör.

Polisen tittar även på överfall i angränsande län, enligt Håkan Jonasson chef för Kriminalunderrättelsetjänsten vi polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista