Jämtlands kapten Stefan Hellgren efter förlusten mot Norrköping. Foto: Lennart Hobring/SR
Basket

Jämtland Basket föll efter förlängning

1:41 min

Jämtland Basket förlorade efter två förlängningar hemma, mot regerande Svenska mästarna Norrköping Dolphins på fredagskvällen. En match som hemmakillarna borde ha vunnit men som slutade 101-106.

Det var hemmalaget som höll i taktpinnen större delen av matchen, en match som man borde ha vunnit. Efter första perioden var det 21-17 till Jämtland, i halvtid 45-35 och det helt rättvist. Jämtland vinner också den tredje perioden med 5 poäng och går ut till den sista perioden med 70 mot 55 och hemmapubligen vädrade morgonluft.

Men Norrköping tog sig samman, och kunde med både skicklighet och tur komma ikapp till 79-79 i full tid.Efter den första förlängningen var ställningen 88-88 och ytterligare fem minuters spel krävdes.

Här visade Norrköping den bättre viljan och kunde till slut glida ifrån till seger med 5 poäng 101-106. Det ska väl sägas att Norrköping nu gjorde sin tredje match på fyra dagar, kanske det var trötthet till en början som gjorde att Jämtland fick föra spelet...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista