Den 25-27 februari arrangerar Åre alpina världscuptävlingar för damerna. Det körs störtlopp, super-G och kombination.
Åre

Bekymmer för världscuparrangörer

1:04 min

Arrangörerna av de alpina världscuptävlingarna i Åre har stora bekymmer inför tävlingarna i februari. De har för få volontärer och det är brist på boenden.

Om fyra veckor är det dags för alpina världscupstävlingar i Åre. Men tävlingarna krockar med sportlovsveckorna och det har ställt till med stora bekymmer för arrangörerna, som nu vädjar om hjälp för att tävlingarna ska kunna bli av.

Brist på volontärer
Det är svårt att få tag i frivilliga arbetare och dessutom har arrangörerna inga bostäder att erbjuda till dem som kan tänka sig att komma upp till Åre och arbeta gratis under tävlingarna.

– Det ligger lite dumt just nu eftersom det är sportlovsvecka och högsäsong i Åre, så det är väldigt svårt att få tag på boende även för oss, säger Anton Edvardsson som jobbar för bolaget World Cup Åre.

– Vi försöker nu att vända oss till större boenden runt omkring, som gårdar och idrottshallar och sådär.

Kan det i sämst fall bli så att ni måste ställa in tävlingen på grund av för få volontärer?

– Om man inte får rätt antal volontärer, och når upp till minimumgränsen, så är det klart att det blir svårt att genomföra en tävlingen, och den gränsen har vi inte nått upp till än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista