Skidskytte

Östersund närmar sig nytt VM

5:17 min

I dag beslutade kommunstyrelsen att göra en så kallad förstudie tillsammans med Svenska skidskytteförbundet och handelskammaren för att undersöka förutsättningarna för att ansöka om att få arrangera ett nytt VM antingen 2017 eller 2019.

Östersund arrangerade skidskytte-VM 2008. Östersunds kommunalråd Ann-Sofi Andersson säger att den nya förstudien bland annat ska undersöka hur mycket som behövs byggas om på skidstadion i Östersund. Dessutom ska förstudien visa hur mycket en ansökan kommer att kosta.

Östersund har tidigare fått Internationella skidskytteförbundets uppdrag att arrangera premiären i världscupen i skidskytte fram till 2013, och snart ska det avgöras var världscupen ska arrangeras de fyra åren efter det.

– Vi vill naturligtvis fortsätta att arrangera världscuppremiären, men vi kanske också vill vara med och konkurrera om ett nytt VM, säger Ann-Sofie Andersson.

Det pågår också diskussioner om ytterligare ett VM i länet. Niklas Carlsson på Svenska skidförbundet säger att de fortfarande funderar på att ansöka om att få arrangera alpina VM i Åre 2017, 2019 eller 2021. Alpina VM arrangerades senast i Åre 2007.

I förstudien om ett en eventuell VM-ansökan från Östersund kommer en eventuell samordning med Åre också undersökas. Förstudien om VM i skidskytte ska vara klar under det här året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista