Östbergsskolans lag bakom i studiofönstret. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Vi i femman

Östbergsskolan vidare i Vi i femman

1:15 min

Det blev Östbergsskolan som gick vidare efter gårdagens kvartsfinal i Vi i Femman här i radion. Östbergsskolan från Frösön besegrade Lungviksskolan med 16 - 12.

Inledningsvis hade Östbergsskolan tagit ett litet grepp om matchen genom att svara rätt på flera snabbfrågor, bland annat visste Elias Jonsson och Alva Fureman att Bermudatriangeln låg i Atlanten. Inget av lagen kände till att Wilhelm Peterson-Berger skrivit skådespelet/operan Arnjot, men båda hade koll på Vikingatiden.

I samband med den andra omgången snabbfrågor gick Östbergsskolan ifrån ytterligare och ledde i paus med 12 - 7. Lugnviksskolan med Emma Svanberg och Rasmus B-Nilsson knaprade in 1 poäng när de visste att det tyngsta kattdjuret är tigern.

Inför Stegen var så ställningen 16 p för Östberg och 12 p för Lugnviksskolan. Östbergsskolan valde 3-poängsnivån och gissade Tyskland, när det frågades efter ett land i Europa, med vallar mot havet och en stad som hette Rotterdam. Lugnviksskolan fick bara ledtråden Rotterdam på 5-poängsnivån och gissade England. Eftersom svaret var Holland stod klasserna kvar på samma poäng.

Slutsegrare i sista kvartsfinalen blev alltså Östbergsskolan. De möter nu Ås skola i den andra semifinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista