Haschförsäljare fick fängelse

Fängelse i mellan 1 och ett halvt år och 2 och ett halvt år, för grovt narkotikabrott. Det blev domarna för de fyra män i 20-årsåldern som stått åtalade vid Östersunds tingsrätt.

Två av männen är 20 år gamla. En av dem fick ett lite kortare fängelsestraff - 1 år och 6 månader - på grund av sin låga ålder. Men hemma hos den andre 20-åringen, som bor i Jämtland, hittade polisen en påse med amfetamin - så han fick det längsta straffet 2 år och 6 månader. De andra två ska sitta i fängelset i 2 år, har tingsrätten bestämt.

- Eftersom brotten är så grova så är det svårt att ge någon kortare strafftid även fast de åtalade är så pass unga, säger domaren Staffan Lindkvist.

Knarket har främst kommit till Östersund från Malmö med paket på posten. Det är de två killarna i Östersund som har ringt till de två bröderna i Malmö och beställt varorna. För varje kilo har de betalat ungefär 20 000 kronor.

Enligt åklagaren har 4 kilo hasch beställts från Malmö till Östersund för försäljning, men tingsrätten anser att det endast går att bevisa att tre kilo hasch har hanterats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".