Vålådalen

Kyrkan utbildar unga

I helgen samlas 170 ungdomar i Vålådalen för en kurs i att leda konfirmander. Kursen är ett led i svenska kyrkans satsning på att engagera ungdomar i församlingslivet.

 Satsningen på unga konfirmandledare har under de senaste fem åren blivit allt populärare. Totalt går i år 400 ungdomar i åldrarna 15 till 20 år i något av utbildningens tre steg.

– Svenska kyrkan vill vara intressant för unga människor. Den här utbildningen visar tydligt att intresset finns. Jag tror det hänger mycket på om vi erbjuder möjlighet att utveckla ett fortsatt engagemang efter konfirmandtiden, säger Britt-Marie Frisell, konfirmandkonsulent Härnösands stift.

Under 2011 satsar Härnösands stift, som vårt län tillhör, 1 477 000 kronor på utbildning av unga konfirmandledare. Från och med i år erbjuds utbildningens två första steg helt gratis till församlingarna. Förhoppningen är att ännu fler församlingar på så sätt ska kunna ta del av utbildningspaketet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".