Skidskytte

Forsberg bäste svensk i JVM

Det blev en länsåkare som blev bäste svensk i skidskyttepremiären i junior-VM.

Henrik Forsberg som tävlar för Östersund biathlon blev bäste svensk i juniorherrarnas sprint med en nionde plats vid JVM i Nove Mesto. Det är ett bra startläge inför dagens jaktstart.

Tyskland tog en dubbelseger vid herrjuniorernas första tävling . Det hela blev en intern uppgörelse mellan Tom Barth och Johannes Kühn där Barth som lyckades med 10 felfria skott i dag vann med 16,2 sekunder före sin landsman som forlorade segern då han missade ett skott i stående.

Om bronset blev det en sekundstrid mellan tre åkare som var inom tre sekunders marginal mellan varandra. Det längsta strået drog lovande fransosen Ludwig Ehrhart som knep bronset endast 3 tiondelar före finländare Anti Toivanen.

Bäste svensk blev alltså Henrik Forsberg med sin nionde plats. Forsberg bommade två skott i liggande och var egentligen borta från medaljstriden redan där men genom fullt hus i stående avancerade Forsberg igen och tog en välmeriterande niondeplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".