E 45

Halka ställde till trafikproblem

Kennet Andersson:”Det känns som att åka med livet som insats”
0:57 min

Det har regnat över länet i dag och många vägar har blivit rejält hala. På E45 i höjd med Lorås i Hammerdal blev bilköerna kilometerlånga när det under nästan två timmars tid var totalstopp för all trafik.

– I två timmar satt vi fast, så det blev mycket buss för pengarna i dag, det berättar Barbro From från Strömsund som hade tagit bussen till Östersund i dag för att se på revyn i kväll.

När bussen kom till fram till backen vid Lorås stod det tre långtradare efter varandra och slirade, och där blev bussen stående i nästan två timmar och väntade på sandbilen.

Problem på många håll i länet
Redan från tisdagmorgonen var det halt. På E 14, mellan Undersåker och Mörsil, stod långtradare stilla i en backe och det blev trångt för dem som ville ta sig förbi.

Samma problem har det varit på vägen mellan Strömsund och Ramsele under tisdagsförmiddagen. På eftermiddagen gällde rapporterna stillastående långtradare på vägen mellan Dorotea och Hoting, men där kunde trafiken enligt uppgift i alla fall passera.

Kennet Andersson från Wilhelmina hamnade i bilkön utanför Lorås och är kritisk till hur sandningen sköts.

– Det var verkligen glashalt. Fram till Strömsund var det riktigt bra sandat men från Hammerdal var det ingen sand alls, jag tycker att de ska vara ute precis hela tiden och sanda när det är så här kritiskt, säger Kennet Andersson.

P 4 Jämtland har pratat med representanter för Svevia, entreprenören som ansvarar för väghållningen, på sträckan. Men Svevias anställda kunde eller ville inte svara på frågor från Radio Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".