Politikerna i socialnämnden lägger locket på om diskussionen kring Solbacka äldreboende i Föllinge. Foto: Emelie Andersson/SR
Föllinge/Krokom

Solbackadiskussion sekretessbeläggs

Äldreboendet Solbacka i Föllinge, där anhöriga har slagit larm om vanvård, togs upp på socialnämndens möte i Krokom på tisdagen. Men vad som diskuterades är hemligt - en majoritet av nämndens politiker beslutade att sekretessbelägga ärendet.

– Orsaken är att det handlar om individer, säger Christine Persson, centerpartist och ordförande i nämnden, till P4 Jämtland.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet reserverade sig, men de måste följa majoritetsbeslutet som innebär att ingen av nämndens ledamöter får berätta vad som sades på mötet om Solbacka.

Solbacka, som drivs av det privata vårdbolaget Förenade Care på uppdrag av Krokoms kommun, kommer att diskuteras även på kommunfullmäktige i Krokom idag, onsdag. 

Den politiska oppositionen ifrågasätter bland annat om Förenade Care uppfyller kraven i avtalet med kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".