Slutspels-smile! Jämtlands coach Henrik Johansson. Foto: Lennart Hobring Sveriges Radio 110302
Basket

Jämtland Basket klara för slutspel

Basket Jämtland-08 Stockholm 98-69
2:19 min

Jämtland Baskets herrar vann på onsdagskvällen sin femte raka match i Basketligan när man besegrade 08 Stockholm med 98 mot 69. Jämtland är därmed helt klara för slutspel i årets liga.

Hemföll åt gamla synder
Jämtland gjorde sin plikt när man mötte bottenlaget 08 Stockholm inför dryga elvahundrafemtio personer i Östersunds Sporthall. Men det var till en början ett lojt hemmalag som återföll till gamla synder, med ett passivt och viljelöst spel och det var mer tur än skicklighet som gjorde att laget var i en knapp ledning i paus med 45-42.

"Skåpet" återställt
Betydligt bättre takter visade man i den andra halvleken när man redan från början visade var det så berömda skåpet skulle stå. Det var som vanligt Darius Hargrove som visade vägen och lagkamraterna var inte sena att följa efter.

Man vinner andra halvlek med klara 53-27! och ordningen var återställd. Nu återstår fyra matcher innan slutspelet drar igång, därefter får vi se vilket lag Jämtland ställs emot i kvartsfinal...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".