Många kritiska till läkarbesparing i Hammerdal

Landstinget vill halvera läkarbemanningen i Hammerdal. Två veckor i månaden får Hammerdalsborna i så fall ta sig till Strömsund när de behöver läkarhjälp.

En stor omställning för bland andra Stig Andersson från Skyttmon - en av många som är kritiska och besvikna över förslaget.

Han tycker att besparingen är felaktig. Han har bott länge i trakten och tycker att dagens sjukvårdssituation är den värsta någonsin och han är förvånad över att protesterna inte är starkare:

- Jag måste ju besöka läkare en gång i månaden ungefär och det blir längre resor, som jag inte får någon ersättning för. Jag kan inte första att det inte är mer protester i bygden. Det skulle vara folkstorm mot förslaget, säger Stig Andersson till Radio Jämtland. 

Enligt förslaget från verksamhetschefen Morten Melsvik ska läkare finnas två av fyra veckor i Hammerdal och de andra två veckorna får Hammerdalsborna resa till Strömsund för att träffa läkare. Förslaget ska spara 40 000 kronor i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista