Storsjöcupen slår rekord för femte året i rad

Idag startar Storsjöcupen - länets stora fotbollsfest för ungdomar. På plats i Östersund med omnejd finns drygt 6000 fotbolllsentusiaster, spelare, föräldrar och funktionärer.

Över 200 lag är anmälda till årets upplaga av Storsjöcupen som för femte året irad kan slå sitt eget rekord i antal deltagare. På fyra år har cupen fördubblat antalet lag.

- Jag tror att det kan bero på att många tycker att cupen har bra kvalitét, alla vi som jobbar med det här har gett oss den på att lyckas och det märks väl också, säger Per Lagerbäck ansvarig för matcher och domare.

Storsjöcupen är också en god affär för hotellnäringen. Alla hotel, campingar, stugor, pensionat med mera är fulla. Campingen i Östersund bokades full på fyra timmar efter att man meddelat tid för cupen. Ett lag har redan bokat in sig på cupen och campingen för nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista