Vålådalen byter ägare och blir privat

Turiststationen i Vålådalen byter ägare. Det är tre privatpersoner med familjer som köpt anläggningen av Svenska Turistföreningen, STF.

De tre personerna heter Leif och Lars Holmblad och Jonas Ågren. Deras planer är att driva anläggningen vidare i samma anda som tidigare och de har som mål att knyta ännu starkare band till olika idrottsorganisationer.

Så sent som för ett och ett halvt år sen tog restaurang- och konferensföretaget Amica över driften av Vålådalen men från och med senhösten blir det alltså helt nya ägare.

I framtiden hoppas de nya ägarna att det ska förläggas betydligt fler träningsläger till Vålådalen. Kontakterna med idrottsorganisationer och specialförbund underlättas bland annat av Lars Holmblads stora kontaktnät. Han är själv en före detta elitidrottsman med SM-guld i diskus på meritlistan. I planerna ingår också en utökad satsning på barnfamiljer och för detta ändamål kan det bland annat bli aktuellt att komplettera idrottshallen med studsmattor, klätterväggar och en simbassäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista