Påsken är en av de trafikintensivaste helgerna. Foto Fredrik Sandberg
påsktrafiken

Här har polisen vägkontroller i helgen

Här har polisen vägkontroller i påsk
0:55 min

Påsken är en stor trafikhelg med många olyckor. Polisen har rustat extra och vägarna västerut, E14 och länsväg 321, kommer att bevakas lite extra av polisen under påskhelgen.

Med påsken kommer den tunga trafiken, och mycket folk från stora delar av landet väljer att åka till fjällen. För att få bukt på fortkörningen väljer polisen att ha extra kontroller på vissa vägar.

Det handlar om E14 och länsväg 321 mellan Svenstavik och just E14.
– Det blir vägarna västerut. Vi förväntar mycket trafik där. Många som kommer hit ska till Åre och kör på de vägarna, säger Anders Könberg, chef för trafikenheten i Jämtland.

Eftersom att flest personer är ute på vägarna under skärtorsdagen och annandagen, så tror Anders Könberg att just de två dagarna kommer att vara de mest kritiska.

Om man ska ut och köra under helgen så är hans råd att ta det lugnt. Han säger att det är dumt att stressa under semestern.
– Tyvärr så är det så att folk har bråttom när de ska på semester. Ofta kommer folk iväg sent men vill komma fram i tid. Då väljer många att försöka köra ikapp, och det är det som är faran. Att försöka ta igen tiden på vägen kan få konsekvenser, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".