1 av 4
Foto: Ann-Louise Rönestål Ek
2 av 4
"Vi tänker inte plugga om inte vår skola bli kvar" skriver skolbarnen vid Västbygdens skola i Kluk som protest över att politikerna vill lägga ner skolan. Foto Agneta Nilsson/SR 110419
3 av 4
Protestmöte i bygdegården i Kluk mot att skolan ska läggas ner och barnen flyttas till Hovs skola i Alsen. Foto Agneta Nilsson/SR 110419
4 av 4
Foto: Pelle Zackrisson/SR
Skolnedläggningar

Nytt beslut om skolnedläggning

Ytteråns skola och Västbygdens skola i Kluk ska läggas ner i höst. Det beslutade Barn- och utbildningsnämnden i Krokom idag med röstsiffrorna 6-5.

Vid dagens omröstning i skolfrångan var det med knapp majoritet som de borgeliga partierna och miljöpartiet fick igenom att skolorna ska läggas ner. De anser att elevunderlaget inte räcker till alla kommunens byskolor. Socialdemokraterna och vänsterpartiet reserverade sig mot nedläggningsbeslutet och krävde att beslutet om skolorna skjuts upp eftersom det behöver utredas ytterligare.

Barn- och utbildningsnämdens beslut tas nu upp i kommunstyrelsen idag, som också har satt in ett extra möte för att hinna ta beslut om nedläggning i god tid innan nästa läsår.

Till sist är det kommunfullmäktige, den 4 maj, som tar det avgörande beslutet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".