Neddragningar inom flyktingförläggningar väntar.

Migrationsverket väntas lägga ned flera flyktingförläggningar runt om i Sverige och flest i den norra regionen.

Hans Sefbom är chef för flyktingförläggningarna i Bräcke och Ånge.

- Vi måste anpassa antalet platser efter att antalet asylssökande har minskat, säger Hans Sefbom är chef för flyktingförläggningarna i Bräcke och Ånge.

Enligt Jan-Olov Wallin, chef för Migrationsverkets hela norra region, kan det bli aktuellt med nedläggning av hela enheter framöver.

I slutet av augusti kommer man att ta beslut om att minska dagens 6 500 platser med ungefär 1 000 i bara norra Sverige som sträcker sig från Västmanland till Norrbotten.

I Ånge och Bräcke arbetar 17 personer med mottagande av de 550 asylsökande och i Sundsvall ett 20-tal personer med de 1000 asylsökande där.

Men hur flyktingförläggningarna i Västernorrland och Jämtland påverkas av neddragningarna på kort sikt kan Hans Sefbom, chef i Bräcke och Ånge inte svara på.

- Jag har inga detaljer men att det blir neddragningar av platser är helt klart. I detta nu är det inte akutellt med uppsägningar men hur det blir i framtiden fattas det beslut om i augusti, säger Hans Sefbom chef för flyktingförläggningarna i Bräcke och Ånge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista