Här är en del av de spritbeslag som polisen har gjort. Foto: Polisen
Polisen

15 köpare kartlagda i sprithärva

Utredningen i den omfattande sprithärvan med kopplingar till både Jämtland och Västernorrland fortsätter. 15 personer härifrån länet är nu misstänkta för att ha köpt den hembrända, olagliga spriten.

Det var i början av april som polisen i Västernorrland och Jämtland genomförde en razzia och slog till mot ett 15-tal personer i de båda länen, misstänkta för att ha tillverkat och sålt olaglig sprit.

En man i 30-årsåldern, från en ort utanför Östersund, greps i razzian och häktades. Enligt polisen ingår han i ett nätverk tillsammans med de andra och det handlar om en omfattande brottslighet och tillverkning av sprit. 
1 000-tals liter olaglig sprit har beslagtagits från de inblandade personerna.

Nu har polisen i Östersund också hittat 15 personer i länet som misstänks för att ha köpt sprit av mannen. I slutet av veckan ska polis och åklagare sammanfatta utredningen för att sedan väcka åtal mot alla inblandade.

Emelie Andersson
emelie.andersson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".