Östersund

Ytterligare fuktskador på Storsjöbadet

Nu visar det sig att vattenskadorna på Storsjöbadet är mer omfattande än vad man tidigare trott. Nu beräknas renoveringen kosta mellan tre och fem miljoner.

Sedan tidigare har det visat sig att takkonstruktionen i den gamla delen, själva badhuset, har omfattande mögelskador. Nu visar en rapport att även den nya tillbyggda delen av Storsjöbadet har drabbats av fuktproblem.

– Det är ytterväggen i gymmet som har problem med fukt i isoleringen, men det har inte hunnit bli några skador än, säger Jan Högberg som är fastighetschef.

Det är svårt att beräkna hur mycket renoveringen kommer att kosta men Jan Högberg uppskattar det till en siffra mellan tre och fem miljoner kronor.

– De här jobben går att göra från utsidan, så det är ingen risk att badet ska behöva stänga. Däremot är vi osäkra på om vi hinner färdigt med allt den här sommaren, säger Jan Högberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".