Åre/Duved

Drömmen om gräs blev till grus...

1:39 min

"Löftesbrott" är ett av orden som kommit till användning efter att Åres kommunstyrelse på onsdagen klubbat att det inte blir något konstgräs på fotbollsplanen i Duved.

Det handlar om en rätt lång boll som sattes i rullning redan för 30 år sedan då en bit mark skänktes till att anlägga en fotbollsplan på.

Den marken står det nu ett stort hotelkomplex på, nere vid Åresjöns strand. Därför har kommunen letat andra lämpliga platser i Åre men inte funnit några. Då föreslogs i stället att bygga en plan i Duved - och Åre slalomklubb som fotbollssektionen finns inom sa okej - mot att det då skulle bli en konstgräsplan.

Men när markarbetena var till största delen färdiga och det började att närma sig en komplett plan sinade kassan och på onsdagen togs alltså beslutet att det blir grus i stället för konstgräs.

 – Jag förstår att många blir besvikna men vi har hittills investerat 3,3 miljoner och att färdigställa med konstgräs skulle kosta ytterligar 3 miljoner. Att få till en grusplan kostar en halv miljon, säger Eva Hellstrand som är centerpartistiskt kommunalråd i Åre till P4 Jämtland.

Helt fel beslut menar å andra sidan, Anna-Karin Säterberg, socialdemokratiskt oppositionsråd i Åre:

– Jag är jättebesviken på hela vägen hur det här har skötts. Att nu inte lägga konstgräs - äh jag är jättebesviken, säger hon.