Rymlingstrion ännu inte gripen

Sökandet efter de tre interner som fritogs från Norrtäljeanstalten av flera maskerade och beväpnade män fortsatte natten till i dag.

Det skedde med bland annat piketer, hundar, motorcykelpoliser, helikopter och båt, uppger vakthavande hos Roslagspolisen. Även nationella insatsstyrkan finns att tillgå.

Den Ford Scorpio som polisen misstänker ha använts som flyktbil när de tre internerna fritogs från Norrtäljeanstalten i går eftermiddag påträffades runt midnatt på Grindvägen i Norrtälje.

Tidigt nu på morgonen var rymlingarna ännu på fri fot.

Länspolisen har inga speciella uppdrag i spaningarna efter rymlingarna.

- Vi får den information som går ut till alla polisdistrikt, men vad den går ut på kan jag i nuläget inte säga nåt om, säger vakthavande befäl i Östersund.

(Det finns ännu inga tecken på om rymlingarna är kvar i området eller om de har hunnit långt. Man söker förutsättningslöst både utomhus och på olika adresser. Vid åttatiden på morgonen kommer den inre spaningen att intensifieras, säger vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Den Ford Scorpio som polisen misstänker har använts som flyktbil när de tre internerna fritogs från Norrtäljeanstalten på onsdagseftermiddagen påträffades runt midnatt på Grindvägen i Norrtälje.

Polisen vädjar till eventuella vittnen som sett när bilen lämnades på platsen att höra av sig. En särskild tipstelefon har öppnats, den har nummer 020-260270.

20040805T051132+0200

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista