Centerpartiet

Maud Olofsson avgår

0:53 min

Centerns partiordförande Maud Olofsson avgår. Hon kommer ställa sin plats till förfogande under stämman i Åre i september.

– Redan efter valet 2010 kände jag ganska tydligt att det var min sista valrörelse. Jag har nu genomfört tre valrörelser och det är tuffa saker. Jag kände då att jag inte var beredd att ladda inför en fjärde valrörelse.

Efter månader av spekulationer om partiledarens avgång så kom beskedet alltså idag. Carina Zetterström, oppositionsråd i Östersunds kommun är inte förvånad.

– Jag tycker att det var ganska väntat. Med de opinionssiffror som vi haft på sistone så känns det som om vi behöver ny energi i Centerpartiet.

Maud Olofsson lämnar uppdraget i samband med partistämman i Åre i september. Det ser Åres kommunalråd, Eva Hellstrand, som positivit.

– Eftersom Maud har tagit det ställningstagandet att hon vill sluta nu så tycker jag i och för sig att det är roligt att det händer i Åre, för då blir ju  stämman i Åre något man kommer ihåg, att vi bytte partiledare.

Som efterträdare till Maud Olofsson har IT-minister och infrastrukturminister Anna-Karin Hatt och partiets ekonomisk-politiska talesperson Annie Johansson utsetts som hetaste kandidater.