Kritik mot Björntanden på Frösön

Planerna på en mycket stor konferens och hotell-anläggning på Frösön, den så kallade Björntanden, stöter på oväntat motstånd.

Affärsmannen Bert Sjödin som är en av initiativtagarna bakom anläggningen protesterar nu mot att hans utomhusbad Lövstabadet kommer att störas av en sittlift och en skidbacke som ska byggas i anslutning till anläggningen.

- Vi kan inte knäcka badet för det här, säger Bert Sjödin till Östersunds Posten.

En annan som riktar kritik mot planerna är Christina Mattsson, chef för Nordiska Museet som har en fastighet på Frösön. hon förkastar helt idén om en gondolbana upp till anläggningen som hon anser förfular den klassiska Frösmiljön, stör de boende i närheten och dessutom inte fyller någon funktion. ”Hur vore det med lite verklighetsförankring?”, skriver hon i ett yttrande till Östersunds kommun.

Sammantaget har det enligt Östersunds Posten kommit in oväntat få synpunkter på jätteanläggningen. Inte fler än 25 yttranden har kommit in från personer och organisationer som berörs av projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista